Několik týmů v posledních hodinách zkoumalo možnost výměny

20. 10. 2024, 10:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V basketbalové NBA skončilo přípravné období. V posledních dnech redukují týmy své soupisky, kde mohou mít maximálně 15 hráčů a tři s obousměrným kontraktem. Kluby mají čas do pondělí, proto se hlavně včera hodně propouštělo. V noci z úterý na středu pak začne nová sezóna.

Napilno měli například ve Washingtonu. Wizards se rozhodovali koho propustí a volba nakonec padla podle předpokladu na Jareda Butlera, který měl nezaručenou smlouvu (právě tito hráči byli na konci tréninkových kempů nejvíc v ohrožení).

V hlavním městě Spojených států prý uvažovali nad výměnou Johnnyho Davise, jelikož se neočekává, že na něj bude uplatněna opce pro čtvrtý rok jeho smlouvy. Jednání o výměně desítky draftu z roku 2022 budou pokračovat do pondělí.

Zde jsou další zprávy o možných přesunech. Milwaukee údajně uvažuje nad výměnou MarJona Beauchampa, což je docela překvapení, ale Bucks by chtěli ještě získat defenzivně laděné křídlo. Zástupci z Wisconsinu prý také chtěli znovu podepsat smlouvu s Thanasisem Adetokunbem, i když je dlouhodobě zraněný a léčí poraněnou achilovku.

By 5pm ET deadline on Monday NBA Teams must finalize their rosters to the regular season limit of 15 players on standard contracts and name the 3 players on two-way contracts.

The NBA has another roster-related deadline this Saturday, October 19, 2024.
This is the final day that… pic.twitter.com/Zn7ku2ltzq

— SpursRΞPORT (@SpursReporter) October 16, 2024

Jednoho hráče musí propustit v Minnesotě. Proto se Timberwolves v posledních chvílích zabývali trejdem Keity Batese-Diopa. Další hráč s čatečně garantovaným kontraktem - PJ Dozier - má důvěru prezidenta basketbalových operací Tima Connellyho a zřejmě v Minneapolisu zůstane.

Detroit je týmem, který by mohl některé menší obchody usnadnit. Pistons mají otevřené místo na soupisce a 10,2-milionový prostor pod platovým stropem. Dvě volná místa s obousměrným kontraktem včera zaplnili Alondes Williams s Colem Swiderem.

Boston se rozhodoval, zda-li se ponechá Lonnieho Walkera, ale nakonec vstupuje do sezóny s jedním volným místem na soupisce. Jeho velký konkurent New York zase propustil Landryho Shameta, Chumu Okekeho a TJ Warrena. Největší šanci na smlouvu měl Shamet, kdyby se ale nešťastně v přípravě nezranil.

Menší transakce budou v NBA pokračovat také dnes a zítra. Všechny přestupy jsou aktualizovány v naší přehledné tabulce.