Okoro podepsal v Clevelandu na další 3 roky

16. 09. 2024, 16:30 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Adrian Wojnarowski z ESPN přinesl informaci, že Isaac Okoro podepsal s Cavaliers tříletou smlouvu na 38 milionů dolarů. Třiadvacetiletý Okoro byl považovaný za jednoho z nejlepších volných hráčů, kteří ještě čekali na nový kontrakt.

Trvalo to více než dva měsíce, ale nakonec se Isaac Okoro dohodl na nové smlouvě se svým stávajícím klubem. Jak píše Bobby Marks z ESPN, Okoro mohl do 1. října podepsat kvalifikační nabídku ve výši 11,8 milionu dolarů.

Cavaliers byli přibližně 10,4 milionu dolarů pod hranicí daně z luxusu před započtením Okorovy nové smlouvy. Podle Chrise Fedora z Cleveland.com obsahuje jeho tříletá smlouva garantovaných 33 milionů dolarů. Další bonusy jsou údajně svázané s výsledky jeho týmu, se kterými by se případně mohla výše kontraktu vyšplhat na zmíněných 38 milionů dolarů.

OKORO RESTE CHEZ LES CAVS !! 🚨 https://t.co/057HxY66Bd

— Role Players (@RolePlayers_NBA) September 14, 2024

Okoro, pětka draftu z roku 2020, dosahoval loni v průměru 9,4 bodu, 3,0 doskoku a 1,9 asistence. Z tříbodové vzdálenosti se mu dařilo nejlépe v kariéře - 39,1 % v 69 odehraných zápasech základní části. Tento 180 cm vysoký hráč je známý především svou obranou, zejména na doskoku, kde má často za úkol hlídat nejlepšího hráče soupeřova týmu na perimetru.

Dalšími uchazeči o jeho služby byly například týmy Brooklyn Nets a Charlotte Hornets. Cavaliers budou nyní mít 14 hráčů se standardními smlouvami, ačkoli pouze 11 z nich je plně garantovaných. Tristan Thompson a Sam Merrill mají nezaručené smlouvy, zatímco Craig Porter Jr. má částečnou záruku na svůj plat 1,89 milionu dolarů. Všechna tři místa v týmu pro dvoucestné hráče jsou již také obsazena.