Uzdravený Koloko chystá návrat do NBA. Největší zájem mají Lakers

14. 09. 2024, 11:00 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Christian Koloko vynechal kvůli problémům s krevní sraženinou celou minulou sezónu, ale už je plně uzdraven a rád by se vrátil do NBA. O 24letého centra mají údajně největší zájem v Los Angeles.

Lakers reagují na zranění Christiana Wooda (operace kolene), který nebude týmu k dispozici v tréninkovém kempu a v úvodu nového ročníku.

Zdravotní problémy má také další podkošový hráč - Jarred Vanderbilt, jenž se stále ještě nezotavil po zranění nohy a mohl by svému týmu nadále chybět - poslední utkání odehrál 2. února. Komplikací je, že mají Lakers v současné době 15 hráčů s plně garantovanými smlouvami a také zaplněné všechny tři místa pro dvoucestný kontrakt.

Christian Koloko je defenzivním centrem, který stal v Arizoně nejlepším obráncem univerzitní soutěže a ve své nováčkovské sezóně odehrál za Raptors 58 utkání (19 v základní sestavě). Mimochodem Toronto o něj má také zájem a ozvali se ještě ze San Antonia a z Clippers.

7-footer Christian Koloko is finalizing a return to the NBA and the Los Angeles Lakers are frontrunners to sign him among Raptors, Clippers and Spurs, sources tell @TheAthletic. Koloko is awaiting clearance to play from NBA’s fitness panel; however, he is eligible to sign now. pic.twitter.com/9kgzrRZ3qX

— Shams Charania (@ShamsCharania) September 14, 2024