Problémy Lakers pod košem. Wood je po operaci

10. 09. 2024, 21:30 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Los Angeles Lakers oznámili, že se Christian Wood v pondělí podrobil úspěšnému artroskopickému zákroku levého kolena a bude chybět minimálně 8 týdnů. Určitě vynechá celý tréninkový kemp, předsezónní přípravu i začátek základní části sezóny.

Jedná se o druhý zákrok, který letos podstoupil na tomto problematickém koleni. To mu předčasně ukončilo i loňskou sezónu, když musel v březnu podstoupit první artroskopickou operaci. Wood byl připravený naskočit v posledních dvou zápasech série prvního kola Lakers proti Denveru, ale klub se ho rozhodl po tak dlouhé pauze šetřit.

Season hasn’t even started and Christian Wood is out 8 weeks pic.twitter.com/LEIvFwt4PN

— LakeShowYo (@LakeShowYo) September 9, 2024

Christian Wood před rokem podepsal s Los Angeles dvouletou smlouvu s minimálním platem. Ve své první sezóně u Lakers měl v týmu omezenou roli a v průměru zaznamenal 6,9 bodu a 5,1 doskoku za 17,4 minuty na zápas. Jeho procentuální úspěšnost střelby - 46,6 % z pole a 30,7 % za tři body byla hluboko pod jeho kariérními čísly. Po nepříliš vydařeném ročníku nebylo překvapením, když 28letý hráč uplatnil opci na minimální plat pro sezonu 2024/25, čímž si zaručil plat 3,04 milionu dolarů pro nadcházející sezonu.

Informace o Woodovi je již druhou špatnou zprávou pro tábor fanoušků Lakers během posledních několika dní. Další podkošový hráč týmu, Jarred Vanderbilt, nepokračuje s rekonvalescencí nohy (kvůli které promarodil většinu minulé sezóny) dostatečně rychle, jak tým doufal.

Vzhledem k tomu, že Wood nebude v úvodu sezóny k dispozici, budou na pozici pivota hrát Anthony Davis a Jaxson Hayes.