Jamal Murray se stane jedním z nejlépe placených rozehrávačů v lize

08. 09. 2024, 09:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Denver se dohodl s Jamalem Murraym na maximálním prodloužení smlouvy, které začne platit od sezóny 2025/26. Ústřední rozehrávač Nuggets tak stráví v Coloradu, pokud nebude vyměněn, následujících pět let.

Za předpokladu, že se platový strop zvýší o plánovaných deset procent, tak si 27letý rozehrávač vydělá necelých 208 milionů dolarů - v příštím ročníku, kdy bude ještě dobíhat jeho starý kontrakt, má zaručeno 36 mil. dolarů.

Murray se spolu s centrem Nikolou Jokičem a forvardem Michaelem Porterem Jr. stanou jednou z nejvíce placenou trojicí v lize, která si v sezóně 2025/26 vydělá 140 mil. dolarů, přičemž se bude platový strop pohybovat pouze těsně nad jejich společnou částkou!

Soupiska Nuggets se může ještě více prodražit, protože příští rok končí smlouva Aaronovi Gordonovi, pokud nevyužije 23milionovou hráčskou opci. Jokič a Porter se mohou eventuelně v roce 2027 stát volnými hráči, Denver proto v budoucnu nečeká lehké rozhodování o jejich budoucnosti.

Breaking: Denver Nuggets star Jamal Murray has agreed on a four-year, $208 million maximum contract extension, his agents told @wojespn. pic.twitter.com/lUdd7JSiRA

— NBA on ESPN (@ESPNNBA) September 7, 2024

Murray hraje za Nuggets od svého draftování v roce 2016. Kanadský rodák sice neprožil týmový úspěch na olympiádě v Paříži (vedle mladého Shaie Gilgeouse-Alexandera se spíše hledal), ale v NBA patří k hráčům All-Star kalibru - kariérní průměry má 17,5 bodu, 4,5 asistence a 3,7 doskoku z 469. odehraných utkání.

Pravidelně pak ožívá v play off, kde má průměr 24,2 bodu na zápas, což nejlépe dokázal v minulém roce, kdy společně s Jokičem dovedl Denver k historickému úspěchu v NBA.