Evan Fournier bude hrát v Řecku

03. 09. 2024, 12:00 » Novinky - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Rozehrávač Evan Fournier se dohodl na smlouvě s řeckým velkoklubem Olympiacos. Shams Charania z The Athletic uvádí, že si během dvou let přijde na 4 miliony dolarů.

Pantelis Diamantopoulos z deníku Sport24 se domnívá, že Fournier upřednostnil jistotu, protože volných míst na soupiskách týmů v NBA zbylo velmi málo. O jeho angažování prý projevila řada předních týmů ze Španělska, Itálie či Francie, ale nakonec se hráč rozhodl akceptovat nabídku z Řecka.

After 12 seasons, Evan Fournier is exiting the NBA and signing a two-year, $4 million-plus deal with Euroleague club Olympiacos, per sources. Fournier averaged nearly 10 points in France's Silver Medal run at the Paris Olympics. pic.twitter.com/ErFKwEJl0W

— Shams Charania (@ShamsCharania) September 2, 2024


Fournier se chtěl připojit k týmu, který má reálnou šanci vyhrát Euroligu, a proto odmítl například nabídku italského Milánu. Olympiakos se v minulé sezoně probojoval do Final Four a letos v létě posílil svůj kádr například o bývalého křídelníka Sacramento Kings Sašu Vezenkova.

Dohoda s Olympiakosem se nejdříve nezdála být příliš reálná, protože klub již disponoval širokým kádrem a Fournierovy platové požadavky byly vysoké. Konstantinos Melagies z řeckého deníku Gazzetta se domnívá, že se klub kvůli francouzskému rozehrávači bude možná muset vzdát nějakého ze stávajících hráčů. Letošní sezóna bude pro klub velmi speciální, protože bude slavit 100 let existence. Melagies nepochybuje, že management týmu udělá vše pro úspěch v domácí lize i Eurolize.

Dvaatřicetiletý Fournier pomohl letos Francii k zisku stříbrné medaile na olympijských hrách. V NBA nastupoval za Denver Nuggets, Orlando Magic, Boston Celtics, New York Knicks a Detroit Pistons. V 704 zápasech si průměrně připisoval 13.6 bodu, 2.7 doskoku a 2.5 asistence.