Chicagu se stále nedaří vytrejdovat své hvězdy

06. 08. 2024, 11:00 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Marc Stein před několika týdny informoval, že Zach LaVine a Nikola Vučevič velice pravděpodobně zahájí novou sezónu 2024/25 v dresu Bulls, i když se je klub stále snaží vyměnit.

Dosavadní neúspěch jednání nejspíše není kvůli nedostatku snahy ze strany vedení.

Podle Joea Cowleyho z deníku Chicago Sun-Times šéf basketbalových operací Bulls, Arturas Karnisovas, nadále aktivně hledá nabídky na oba hráče, ale do této chvíle není žádná relevantní na stole.

LaVine bude v příštích třech sezónách pobírat přibližně 138 milionů dolarů (včetně opce na 49 milionů dolarů na sezónu 2026/27), zatímco Vučevič si do roku 2026 vydělá 41 milionů dolarů.

Tento platový rozdíl je jedním z důvodů, proč je Vučevič považován za pravděpodobnějšího kandidáta na přestup než LaVine. Stein také uvedl, že k výměně 33-letého pivota by mohlo dojít až v průběhu sezony.

Cowleyho článek se dále zaměřuje především na možnou rotaci hráčů Bulls, kterou bude trenér Billy Donovan těžko zvládat, pokud zůstane kádr zachován.

Jak Cowley píše, problematické by mohlo být, pokud spolu nastoupí Josh Giddey, LaVine a Coby White, Patrick Williams a Vučevič. První tři jsou skvělí v útoku, ale jejich schopnosti v obraně jsou diskutabilní.

Ayo Dosunmu, Dalen Terry, Jevon Carter a možná i Lonzo Ball (pokud se uzdraví) by mohli nastupovat z lavičky, poznamenává Cowley, což dále ilustruje dilema, kterému by Donovan mohl na podzim čelit.

Na papíře má Chicago docela silný kádr, ale známým faktem je, že jen toto na postup a úspěch v play off nestačí.