Portland s výměnami neskončil. Odejde Grant nebo Simons?

31. 07. 2024, 12:00 » Spekulace - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Trail Blazers uskutečnili v červnu několik obchodů, včetně dohody o výměně Deniho Avdiji z Washingtonu, která byla nakonec dokončena v červenci. Od té doby nebyl Portland na aktivní, ale Aaron Fentress z deníku The Oregonian by nebyl šokován, kdyby klub později v létě nebo na podzim učinil ještě jeden velký trejd.

„Byl bych překvapen, kdyby neodešel jeden z dvojice Jerami Grant a Anfernee Simons,“ řekl Fentress během vystoupení v pořadu Sactown Sports 1140 v Sacramentu.

„Bylo mi řečeno, že je to cílem klubu, aby někdo z nich odešel ještě před začátkem tréninkového kempu. Ale že by odešli oba? To asi ne. Ale vedení má ještě čas. Mohou počkat do uzávěrky výměn a uvidí, jestli nepřijde zajímavá nabídka.“

Jak vysvětluje Fentress, Trail Blazers dali jasně najevo, že Scoota Hendersona a Shaedona Sharpa považují za základní stavební kameny na rozehrávce, ale Simons je pravděpodobně aktuálně lepší než výše zmiňovaní hráči.

Což by mohlo na podzim způsobit problémy, naznačuje Fentress, protože Blazers se budou muset rozhodnout, zda si chtějí ponechat všechny tyto rozehrávače. Pokud Simons nebude v základní sestavě, pravděpodobně nebude ze své situace nadšený, spekuluje Fentress.

Co se týče Granta, Blazers na jeho přestup nikterak netlačí, protože na pozici křídla nemají podobný konkurenční problém a třicetiletý hráč má smlouvu minimálně na další tři sezóny. Fentress se však domnívá, že Grant by chtěl strávit zbývající nejlepší roky v týmu, který bude usilovat o titul než v týmu, který prochází přestavbou.

„Předpokládám, že oba (Grant, Simons) do příštího léta odejdou,“ řekl Fentress.

Fentress se sice nezmínil o pozici pivota, ale to může být další místo, kde se dříve či později musí něco změnit. Portland si v letošním draftu vybral Donovana Clingana a přidal tak nováčka ke stávajícím pivotů, mezi které patří Deandre Ayton a Robert Williams. Williams se však často potýká se zraněními a Clingan nemusí být připraven hrát hned významnou roli.

Klub by si tak krátkodobě mohl ponechat všechny tyto podkošové hráče, ale zdá se nepravděpodobné, že by všichni byli součástí dlouhodobé budoucnosti Blazers.