OH 2024: Durant se vrátil ve velkém stylu, Embiid byl vypískán

29. 07. 2024, 10:00 » Komentáře - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Během olympijských her v Paříži vám budeme přinášet informace okolo amerického výběru z NBA. Spojené státy si na úvod basketbalového turnaje celkem hladce poradily se Srbskem 110:84. O den dříve porazila Kanada reprezentanty Řecka 86:79 a Austrálie porazila Španělsko 92:80.

Do sestavy obhájců olympijského zlata se vrátil Kevin Durant, který vynechal kvůli poraněnému lýtku celou přípravu, ale na jeho hře to nebylo vůbec znát. Jeden z nejlepších amerických reprezentantů historie zaznamenal za pouhých 17 minut na hřišti 23 bodů, když trefil osm úvodních střel, z toho pět trojek.

„Vůbec to pro mě nebyl problém. Kdykoli jsme se dotkl míče, věděl jsem co mám dělat,“ okomentovala svůj návrat hvězda Suns. Durant nastoupil na úkor Jaysona Tatuma, který neodehrál ani minutu, aniž by byl zraněn či nemocen. Kouč Kerr po zápase vysvětloval, že chtěl udržet tempo hry, a že je těžké střídat ve čtyřicetiminutovém zápase více jak deset hráčů. Uvidíme, jestli dostane hvězda Celtics ve středečním utkání proti Jižnímu Súdánu.



Američané byli na Srbsko pěkně nažhaveni, když od úvodu trefili 9 ze 13 trojek a celkově proměnili 17 z třiceti tříbodových střel. V utkání byl vidět také LeBron James, autor 21 bodů a devíti asistencí. Na druhé straně si Nikola Jokič připsal 20 bodů. Všechno ovšem nebylo pro favorita turnaje růžové.

Fanoušci v Lille totiž vypískali a neustále bučeli, kdykoli měl Joel Embiid míč v ruce. Francouzské publikum mu nedalo zapomenout, že rozhodl hrát na úkor Francie za USA, i když už mají v týmu Rudyho Goberta s Victorem Wembanyamou. Když už jsme u domácí Francie, tak ta si poradila s Brazílií 78:66.

Z dalších výsledků porazilo Německo Japonsko 97:77 (nejlepším střelcem byl Franz Wagner s 22 body) a zástupce afrického kontinentu Jižní Súdán přehrál Portoriko 90:79, kterému nepomohlo ani 26 bodů Joseho Alvarada. V úterý jsou na programu další zápasy, mezi které bude patřit zajímavý souboj Španělska s Řeckem nebo duel Kanady s Austrálií.