Grizzlies vyměnili do Brooklynu bývalou desítku draftu

20. 07. 2024, 10:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Memphis do dohodl s Brooklynem na přestupu Ziairea Williamse, aby za něj ušetřil peníze, které hodlá nabídnout volnému Kennardovi.

Spolu s desítkou draftu z roku 2021 dostane Brooklyn také výběr ve druhém kole draftu 2030, který pochází z Dallasu.

Nets pošlou opačným směrem Mamadi Diakiteho, jehož získali nedávno z New Yorku a práva na draftovaného Nemanju Dangubiče - srbský basketbalista byl draftován před deseti lety Philadelphií z 54. místa, ale v NBA se nikdy neobjevil.

V tomto obchodě jde ze strany Grizzlies o uspoření peněz, jelikož si Williams v posledním roce svého nováčkovského kontraktu vydělá 6,13 milionu dolarů. Memphis navíc vygeneruje obchodní výjimku v hodnotě této částky a získá finance pro volného Lukea Kennarda, se kterým je prakticky domluven na podmínkách nové smlouvy.

Welcome to Brooklyn, Ziaire Williams! pic.twitter.com/9VUvAGsL5Y

— Brooklyn Nets (@BrooklynNets) July 19, 2024

Brooklyn dostane nadějné křídlo, jenž během svého působení v Tennessee mělo průměr 7,5 bodu a 2,6 doskoku na zápas a po sezóně se stane volným hráčem - pokud ale v New Yorku zaujme, může se dočkat prodloužení smlouvy. Na druhé straně Diakite má pouze částečně zaručený kontrakt (1,4 mil. dolarů) a nemusí figurovat v budoucích plánech Memphisu, ale místo na něj zatím v týmu mají.