Jalen Brunson podepsal menší smlouvu ve prospěch týmu

13. 07. 2024, 09:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Adrian Wojnarowski z ESPN přináší zprávu, že se Jalen Brunson dohodl na předčasném prodloužení smlouvy za méně peněz, což pomůže New Yorku udržet tým pohromadě.

Největší současná hvězda Knicks se dohodla na tříleté smlouvě s opcí v hodnotě 156,5 mil. dolarů. Kdyby si 27letý rozehrávač rok počkal, tak by měl nárok na maximální (pětiletý kontrakt) v hodnotě 270 milionů!

Brunson nechal tímto vstřícným krokem na stole přes sto milionů, které pomůže udržet stávající jádro týmu (Julius Randle, OG Anunoby, Mikal Bridges a Josh Hart) na několik let dopředu. Všichni hráči z univerzity Villanova doufají, že se jim podaří společně získat titul.

„Jalenův vstřícný krok ukazuje oddanost a vášeň, kterou má pro celou organizaci, fanoušky a naše město,“ uvedl v prohlášení prezident Knicks, Leon Rose. „Od první chvíle co k nám přišel, ukazuje velkou obětavost pro tým a své spoluhráče, ve snaze získat titul.“

Jalen Brunson shows he’ll do whatever it takes to win with $113 million Knicks gift https://t.co/eEeXOJKmhu pic.twitter.com/l9iHWInQ7e

— New York Post (@nypost) July 12, 2024

Uvidíme, jestli bude podobně o nové smlouvě smýšlet také Mikal Bridges, kterého čeká stejné jednání v příštím roce. Anunoby už nový kontrakt má, Hart je upsán (stejně jako Donte DiVincenzo) do roku 2027 a zbývá ještě Randle, který má pro příští rok platnou smlouvu s hráčskou opcí.

New York ale ještě nemá náhradu za Isaiaha Hartensteina na pozici centra - jednání probíhají s Preciousem Achiuwou a dalšími hráči. Podle posledních práv se čeká na zdravotní stav Mitchella Robinsona. Vedení by se líbil Walker Kessler, ale toho bude těžké z Utahu získat.