LeBron James podepsal další lukrativní smlouvu, ale Lakers neposílili

08. 07. 2024, 14:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Největší hvězda ligy bude hrát podle předpokladu od nové sezóny ve stejném dresu. LeBron James podepsal s Lakers dvouletou smlouvu v hodnotě 101 milionů a 355 tisíc k tomu.

Není to maximální možný kontrakt, který mohl čtyřnásobný šampion podepsat - přibližně tři miliony dolarů nechal na stole, aby se jeho tým vyhnul platovému stropu. Kromě tradiční hráčské opce obsahuje jeho nová smlouva také klauzuli o nevyměnitelnosti a 15% "trade kicker".

„Nikdo nehraje tak dobře jako on - jeho odhodlání a dlouhodobá vynikající výkonnost je bezkonkurenční,“ uvedl Rob Pelinka v klubovém prohlášení Lakers. „LeBron je jedním z nejdynamičtějších a nejsoutěživějších hráčů, kteří kdy hráli v NBA, a my jsme vděční, že máme jeho vedení, když se vrací do sedmé sezóny s naším klubem.“"

LeBron James took slightly less than his max on his new contract with the #Lakers.https://t.co/qv1BjY9YYd pic.twitter.com/cjK9pkyo8u

— Lakers Nation (@LakersNation) July 7, 2024

39letý basketbalista se chystá odehrát svou 22. sezónu v NBA a bude v ní i nadále předávat své zkušenosti mladším hráčům a také svému synovi Bronnymu. James již před časem vzkázal, že je ochotný vzít méně peněz, aby byl jeho tým schopen použít "mid-level exception", neboli výjimku střední úrovně ve výši 12,9 mil. dolarů.

Bohužel se vedení nepodařilo přilákat ani jednu z případných posil a Klay Thompson, James Harden, Jonas Valančiunas a DeMar DeRozan postupně podepisovali smlouvy jinde. Pokud se nepodaří žádná výměna, tak Lakers zahájí novou sezónu v podstatě ve stejném sloužení. Z trhu volných hráčů by ještě mohl přijít například střelec Gary Trent Jr. nebo solidní obránce perimetru, Isaac Okoro.

Velký trejd se zřejmě už nepovede - Dejounte Murray přestoupil do New Orleans, Donovan Mitchell se dlouhodobě upsal Clevelandu a Trae Young by stál obrovský balík.