Sacramento má novou posilu. DeRozan se stěhuje do Kalifornie

07. 07. 2024, 09:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V posledních dnech se mluvilo o přestupu volného DeMar DeRozan, který měl nabídky z Lakers, Clippers, Miami a Sacramenta. Nadaný střelec se nakonec rozhodl po dlouhých letech vrátit do rodné Kalifornie.

34letý DeRozan přestupuje pomocí tzv "sign-and-trade", kdy za něj Chicago získá Chrise Duarteho, dva budoucí výběry ve druhém kole draftu a blíže nespecifikovanou finanční hotovost.

Do trejdu se podle předpokladu musel zapojit také další tým, kterým je San Antonio, které převezme smlouvu Harrisona Barnese (18 mil. dolarů pro nadcházející sezónu a 19 mil. pro tu další) a dostane právo na výměnu draftových voleb mezi oběma týmy v roce 2031, podle toho která bude výhodnější. 32letý forvard se připojuje ke zkušenému Paulovi, aby společně mentorovali mladý tým Spurs.

Kings have agreed to a sign-and-trade with DeMar DeRozan on a three-year deal, sending Harrison Barnes to the Spurs and Chris Duarte, two second-round picks and cash to the Bulls, per @wojespn pic.twitter.com/LI6vHu8qFw

— Bleacher Report (@BleacherReport) July 7, 2024

DeRozan obdrží tříletou smlouvu, ve které bude mít první dva roky zaručených 49 milionů dolarů a ve třetím roce, kdy mu už bude 36 let, dostane částečně garantovaných 27 milionů. Pokud by byl vybrán do All-Star, tak si přijde na další bonusy. Kings hledali zkušeného střelce do základní sestavy, který je vrátí do play off.

Ztráta nejlepšího hráče znamená pro Bulls výrazné obměnění kádru a odliv zkušených hráčů - klub už opustil Alex Caruso s Andre Drummondem a na odchodu je údajně také Nikola Vučevič, zatímco Zacha LaVina se vytrejdovat stále nedaří. Chicago přechází na mladší a levnější soupisku v naději, že se nakonec přebudují na konkurenceschopnější tým.