Warriors získali skvělého obránce Minnesoty a chtějí Buddyho Hielda

03. 07. 2024, 10:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Golden State zůstává na přestupním trhu aktivní. Po ztrátě dvou zkušených hráčů (Klaye Thompsona s Chrisem Paulem) se snaží doplnit soupisku o jiné basketbalisty.

Z Minnesoty míří do Kalifornie Kyle Anderson, který přestupuje v rámci tzv- "sign-and-trade", kdy podepíše tříletou smlouvu v hodnotě 27 mil. dolarů a následně bude vyměněn.

Timberwolves za něj získají alespoň něco - budoucí výběr ve druhém kole draftu a zatím blíže neurčenou finanční hotovost.

Warriors k jeho trejdu využijí části obchodní výjimky vytvořené Thompsonovým přestupem do Dallasu. Na soupisce nyní mají 13 hráčů se zaručeným kontraktem a jsou přibližně 3,2 mil. dolarů pod hranici daně z luxusu.

Kyle Anderson
KYLE ANDERSON (GSW)
Forward
Základní část 2023/24 - Průměry
GP: 79 | PTS: 6.41 | AST: 4.19
BS: 0.59 | REB: 3.46 | STL: 0.90
30letý Anderson splňuje požadavky skvělého obránce, ale horšího hráče v útoku, kde měl v minulé sezóna průměr necelých sedmi bodu na zápas, což odpovídá jeho kariérním statistikám (6,9 bodu a 4,4 doskoku na zápas).

Podle posledních zpráv má tým ze San Francisca zájem o podobnou výměnu Buddyho Hielda, který momentálně úspěšně reprezentuje Bahamy v předolympijské kvalifikaci (včera měl v utkání proti Finsku 24 bodů a 6 doskoků).

Vedení Warriors proto intenzivně jedná se zástupci Philadelphie o možné kompenzaci, protože mu nemůže nabídnout moc peněz. Ve hře jsou údajně končící smlouvy Garyho Paytona II a Kevona Looneyho.

Just In: The Golden State Warriors are in serious talks on a sign-and-trade deal to acquire Buddy Hield, league sources tell @TheAthletic @Stadium. Warriors and 76ers have been in deep discussions, working to finalize the deal for one of the NBA's best three-point shooters. pic.twitter.com/s3sajpWx69

— Shams Charania (@ShamsCharania) July 3, 2024