Lakers jsou stále bez trenéra. Naposledy je odmítl Dan Hurley

11. 06. 2024, 10:00 » Novinky - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Los Angeles Lakers stále nemají vyřešenou pozici hlavního kouče. Naposledy jejich nabídku odmítl Dan Hurley, trenér univerzitního týmu UConn, kterému Lakers učinili nabídku šestiletého kontraktu na 70 milionů dolarů.

Hurley se předtím setkal s majitelkou Lakers Jeanie Bussovou a šéfem basketbalových operací Robem Pelinkou a „silně“ prý zvažoval vstup do NBA.

Nakonec se ale rozhodl, že to pro něj nyní není ten správný kariérní krok. Podle Adriana Wojnarowskiho na něj udělala vize Lakers dojem, ale Hurley si nejspíše nechce nechat ujít příležitost zapsat se do historie ziskem třetího titulu v NCAA v řadě.

Očekává se, že Hurley brzy podepíše s UConnem novou smlouvu, která z něj udělá jednoho z nejlépe placených trenérů vysokoškolského basketbalu. Údajně má mít od „Huskies“ (přezdívka týmu UConn) na stole nabídku šestileté smlouvy na 50 milionů dolarů.

Reporting for @SportsCenter on ESPN’s breaking news that UConn’s Dan Hurley has turned down a $70M Lakers offer and will chase a third straight national title pic.twitter.com/BE3VC6tgkz

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 10, 2024

Pro Lakers, kteří po propuštění Darvina Hama hledají nového trenéra, je to zklamání, protože Hurley byl jejich hlavní volbou. Podle ESPN budou Lakers tento týden pokračovat v pohovorech s dalšími kandidáty na tuto pozici v naději, že se jim podaří obsadit volné místo před nadcházejícím draftem.

Ve hře tak stále zůstává např. James Borrego, jediný kandidát, který dosud absolvoval dvě osobní setkání s Lakers. Za hlavního favorita byl dříve pasován JJ Redick, ale ten údajně ještě ani neabsolvoval formální pohovor.

Lakers byli dříve také spojováni s řadou zkušených asistentů trenérů v NBA, a to včetně Sama Cassella, Davida Adelmana, Micaha Noriho či Chrise Quinna.