Draft 2024: Nejvíc výběrů má San Antonio a Portland

08. 06. 2024, 11:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
26. a 27. června proběhne v Brooklynu v New Yorku tradiční draft, který bude poprvé v historii rozložen do dvou dní pro první a druhé kolo. Vítězem dratové loterie se stala Atlanta Hawks, ale nejvíc voleb (čtyři) bude mít San Antonio a Portland.

Oba týmy mají svůj vlastní výběr a druhý z různých výměn - Spurs z Toronta, Trail Blazers z Golden State - dvě volby je pak čekají ve druhém kole.

Mnoho draftových voleb změnilo majitele - pouze 24 z celkových 58 výběrů zůstalo nevyměněno - Philadelphii a Phoenixu je NBA odebrala kvůli neoprávněnému jednání před začátkem trhu volných hráčů.

Před rokem touto dobou drželo 11 týmů tři nebo více voleb, ale letos má pouze sedm klubů více než dva výběry (San Antonio, Portland, Washington, Memphis, Utah, New York a Indiana). Ani jeden draft nemá Brooklyn Nets, který by ho mohl získat pouze pomocí výměny.

Rozložení draftu do dvou dnů slibuje více času na výběr a dává větší prostor k jednáním o výměnách, navíc když je letošní volba nejlepších nováčků považována oproti minulosti za slabší. Zajímavé bude také sledovat, kde skončí Bronny James, který se ukázal pouze na tréninku Lakers a Suns. Druhým rokem po sobě se jedničkou draftu může stát hráč z Francie.

Draft přijde na řadu po skončení finále NBA a Nbasket vám o něm bude, stejně jako každý rok, přinášet nejčerstvější informace.

2024 NBA Draft on ESPN and ABC pic.twitter.com/S6kUauxJo2

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 3, 2024