Novým koučem Wizards se stal Brian Keefe

03. 06. 2024, 15:30 » Novinky - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Brian Keefe se stal novým hlavním trenérem Washingtonu Wizards. Keefe zastával roli prozatímního kouče, a to poté, co byl v lednu 2024 odvolán Wes Unseld Jr.

„Těšíme se, že se Brian stane naším dalším hlavním trenérem. Brian je osvědčený motivátor,“ uvedl generální manažer Wizards Will Dawkins v tiskové zprávě týmu.

„Jako lídr organizace bude pokračovat v pozitivním růstu a investovat do rozvoje našich hráčů. Jeho bohaté zkušenosti pomohou posunout náš tým kupředu s vizí dlouhodobého úspěchu.“

Keefe se k Wizards připojil před sezonou 2023/24 jako asistent trenéra. Stejnou funkci zastával také v Oklahoma City, New Yorku, Los Angeles Lakers či Brooklynu.

Za dobu svého působení v lize si získal pověst trenéra, který velmi dobře rozvíjí své hráče. U Wizards ho čeká práce se slibnými mladými hráči, jako jsou Deni Avdija a Bilal Coulibaly.

Official: Brian Keefe has been named the 26th Head Coach in franchise history.

📰 Read more: https://t.co/3WA0VWUSCz pic.twitter.com/D0lv8w5lck

— Washington Wizards (@WashWizards) May 29, 2024

„Jsem vděčný lidem z managementu za příležitost vést Washington Wizards,“ uvedl Keefe v prohlášení. „Těším se na další práci s našimi hráči a na to, že jim budu pomáhat růst a rozvíjet se. Jako tým jsme odhodláni spolupracovat a budovat prostředí odpovědnosti a tvrdé práce, které nám umožní zlepšovat se každý den.“

Když se Keefe ujal funkce dočasného trenéra, Washington se okamžitě zlepšil v obraně a dosáhl mírně lepších výsledků, než měl pod Unseldem (Keefe 8-31, Unseld 7-36).

Wizards budou letos volit na draftu jako druzí v pořadí. Jsou připraveni stavět na svém mladém jádru a zároveň pokračovat v dobré defenzivě, kterou předváděli ve druhé polovině sezony.

Pro informaci, Lakers a Cavaliers jako nyní jediné týmy, které ještě neobsadily pozice hlavních trenérů pro sezónu 2024/25