Draft 2024: Washington by rád získal další prvokolovou volbu

14. 05. 2024, 10:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Wizards si po draftové loterii udrželi druhý nejvyšší výběr a pomalu spřádají plány, koho si 26. června v Brooklynu vyberou. Kromě toho mají ještě 26. volbu v prvním kole a podle posledních zpráv by rádi získali ještě jednu další.

Ve Washingtonu probíhá přestavba, která bude pokračovat i v příštím roce. Wizards proto shromažďují co nejvíce draftových voleb.

„Jsme trošku zklamaní, že se nepovedlo vyhrát v loterii, ale i tak máme spoustu možností, koho draftovat,“ řekl generální manažer Wizards, Will Dawkins.

„Na první pohled se nejedná o žádné hvězdy typu Wembyho, ale když budete mít štěstí a dostatek trpělivosti, tak můžete najít opravdu dobré hráče.“

The Washington Wizards will have the 2nd pick in the 2024 NBA draft.

Who are some prospects to look out for at pick number two?#ForTheDistrict pic.twitter.com/XzKcnPlQNY

— DMV5IVE (@DMV5IVE) May 12, 2024

Klub z hlavního města Spojených států vloni draftoval ze sedmého místa francouzského nováčka Bilala Coulibalyho, kterému může letos přivést jeho krajany.

„Zaccharie Risacher je nesmírně talentovaný hráč,“ radí Coulibaly managementu. „Dvakrát jsem proti němu hrál, je to výborný střelec, který si umí vytvořit vlastní střelu a určitě by se nám do týmu hodil“

Druhý vysoko hodnocený Francouz, je centr Alexandr Sarr. Právě na pozici pětky by se mohl Washington po odchodu Daniela Gafforda zaměřit.

Vedení by se také mohlo v létě vrátit k potenciální výměně Kylea Kuzmy. Toho chtěl během přestupní uzávěrky získat Dallas, ale 28leté křídlo upřednostnilo zůstat v „DC“. Za bývalého hráče Lakers ale budou „Čarodějové“ požadovat minimálně jeden výběr v prvním kole letošního nebo příští draftu