Draft 2024: Jedničku draftu bude překvapivě vybírat Atlanta

12. 05. 2024, 21:30 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA se právě událo obrovské překvapení. Atlanta Hawks vstupovala do draftové loterie z desátého místa, ale usmálo se na ně obrovské štěstí, když měli pouze tříprocentní šanci na získání jedničky draftu.

Ze druhého místa bude 26. června vybírat Washington, na třetí pozici poskočil z devátého pozice Houston a čtvrté bude volit San Antonio.

Největší smůlu měl Detroit, který si v uplynulé sezóně připsal nejhorší bilanci 14-68 a měl společně s Wizards největší šanci vybírat jako první. Pistons se ale propadli až na páté místo!

Podobně nešťastně je na tom také Toronto, které se ze šestého místa posunulo na osmé a tím pádem musí tuhle loterijní volbu odeslat do San Antonia v rámci trejdu Jakoba Poeltla, jelikož byla chráněná pouze pro pozice 1-6.

🚨The official 2024 NBA draft lottery order pic.twitter.com/0WbbtOO5ms

— ClutchPoints (@ClutchPoints) May 12, 2024

Letošní draft je považovaný za slabší a nenajde tam nikoho, jako byl Victor Wembanyama. Nicméně, velké šance se predikují dvěma Wembyho krajanům - Alexandru Sarrovi a Zaccharie Risacherovi, vysoko vybrán by mohl být také další Evropan Nikola Topič ze Srbska. Mezi americkými hráči dominuje nadějný centr Donovan Clingan, křídelník Ron Holland nebo rozehrávač Rob Dillingham.