Cleveland nebo Orlando? Rozhodne se v sedmém zápase

05. 05. 2024, 11:00 » Preview - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Série mezi basketbalisty Cavaliers a Magic dospěla do sedmého rozhodujícího utkání. Oba týmy si udržely na úvod vyřazovacích bojů domácí neporazitelnost - o postupu tak rozhodne zápas číslo sedm, kde bude mít výhodu výše nasazený celek z Ohia.

Složení druhého kola play off už je známé a dokonce se už rozehrála dnes v noci série mezi Denverem a Minnesotou. Z výhry 106:99 se radovali překvapivě Timberwolves.

CLE Cleveland (3-3) - ORL Orlando (3-3)

Nedělní rozhodující duel je o něco důležitější pro Cleveland, který byl v sérii považovaný za mírného favority. Cavs před rokem vyhráli 51 zápasů a skončili stejně jako letos na čtvrtém místě ve Východní konferenci, avšak byli rychle vyřazeni New Yorkem v pouhých pěti zápasech. Další brzké vyřazení z play off by mohlo mít na budoucnost Cavaliers velký vliv .

Obrovský tlak je veden především na kouče JB Bickerstaffa, jenž údajně sedí na horkém křesle a mohl by bát po dalším neúspěchu z Ohia propuštěn. „Nebojte, na tuto chvíli jsme připraveni,“ říká kouč Clevelandu. „Naši hráči byli doma opravdu dobří a neočekávám, že se to změní.“ Bilance „Kavalírů“ byla letos v domácím prostředí 21-15, včetně všech tří vítězných utkání proti Magic v play off.

Ještě důležitější může být dnešní utkání vzhledem k budoucnosti Donovana Mitchella. 27letý střelec má sice ještě platnou roční smlouvu a v létě mu může vedení nabídnout její prodloužení, ale nikdo neví, jak se bývalý hráč Utahu zachová, pokud by jeho tým opět letos neuspěl.

BREAKING: Cleveland Cavaliers vs. Orlando Magic Game 7. 🔥

Call it right now; which team wins? pic.twitter.com/HJNmQuF18f

— Hoop Central (@TheHoopCentral) May 4, 2024

Cleveland trápí marodka. Zatímco Orlando je až na Garyho Harrise kompletní, tak Cavaliers mají z užší rotace zraněného Deana Wadea a poslední dva zápasy vynechal kvůli poraněnému žebru také Jarrett Allen, což je pod košem výrazní oslabení. Navíc Mitchell hraje evidentně přes bolest (v sezóně ho trápilo koleno) a v posledním utkání měl problémy s kotníkem také Evan Mobley. Oba by ale měli dnes nastoupit, start Allena je zatím s otazníkem.

Na druhé straně je Orlando úplně v pohodě a může jenom překvapit. Magic sice nemají tolik ofenzivních možností, ale trojice Paolo Banchero, Franz Wagner a Jalen Suggs hraje v obrovské pohodě a celkově se floridský tým může spolehnout na pevnou obranu a širokou lavičku náhradníků, která patří k nejlepším v lize.

Na vítěze sedmého duelu čeká nejlepší tým základní části. Série s Bostonem ale začíná už v úterý, takže na regeneraci bude opravdu málo času.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.