Oklahoma v problémech. Australského mladíka vyšetřuje policie

30. 11. 2023, 18:00 » Novinky - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Sezóna pro Oklahomu nezačala špatně - v nabité Západní konferenci si drží solidní čtvrté místo a mladý tým patří k příjemným překvapením soutěže. Mužstvem se bohužel nyní prohnala nepříjemná aféra a uvidíme, jaký to bude mít na celý klub dopad.

Josh Giddey letos předvádí slušné výkony. Stále teprve 21letý hráč zapisuje na palubovce 12 bodu, 5,8 doskoku a 4,5 asistence. Před pár dny ale na sociálních sítích vypukl menší skandál, jelikož unikly fotky a informace, podle nichž měl Giddey intimní poměr s dívkou mladší 15ti let.

Tohle odhalení vyvolalo značný poprask a vedení NBA celou záležitost prošetřuje. To ovšem není to nejhorší, co může mladého Australana potkat. Do případu se totiž již zapojila i policie z Newport Beach, která aktuálně sbírá více informací a vše vyšetřuje.

V týmu Thunder se zatím nic neděje a vyšetřovaný mladík smí normálně nastupovat do zápasů, což vysvětloval novinářům i kouč Thunder Mike Daigneault. „Z basketbalového hlediska se nic nemění, je připravený hrát a také bude nastupovat. K ničemu jinému informace nemám,” vysvětlil stručně.

I understand big bro. @JoshGiddey pic.twitter.com/ku9KAbe05g

— 🇩🇯 (@BL4KEGRIFFIN) November 23, 2023

Sám hráč se také postavil před média ale odmítl celou situaci komentovat. „Chápu, že vás to zajímá, ale v tuto chvíli nemohu nic komentovat.” Šestka draftu 2021 má každopádně možná zaděláno na solidní problémy, uvidíme, jak vyšetřování jak ligy, tak policie dopadne. Celý incident odstartovaly fotky a videa Giddeyho s mladou dívkou, které anonym rychle smazal, ale to už se šířily internetem.

Samozřejmě je také možné, že nedošlo k žádnému porušení zákona a celý incident vyšumí, dle zákulisních informací webu TMZ - které je potřeba brát s rezervou - policie již kontaktovala rodinu dívky, která ale odmítá spolupracovat, což celé vyšetřování ztěžuje. Uvidíme, jak vše dopadne, v zájmu basketbalu i Thunder, ale doufejme, že se žádná další obvinění neukáží a mladý talent bude moci pokračovat ve své kariéře v NBA.

Jak se na celou situaci díváte vy?