Letní posilu čeká operace a možná i konec sezóny

07. 11. 2023, 19:00 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Pivota Roberta Williamse z Portandu Trail Blazers nadále trápí problémy s kolenem. Během své krátké kariéry bude muset podstoupit již další operaci, která mu s největší pravděpodobností ukončí právě zahájenou sezónu.

V tomto případě se mu lékaři pokusí dát dohromady poškozené kostí a vazy v pravém koleni, informují Shams Charania a Jared Weiss z The Athletic. V týmu Trail Blazers jej mohou po dobu jeho rekonvalescence nahradit Moses Brown a Jabari Walker. Robert Williams III se zranil během nedělního utkání Portlandu s Memphisem. Začátek loňské sezony, ještě v dresu Celtics, přitom vynechal poté, co podstoupil artroskopický zákrok pro změnu na levém koleni.

Trail Blazers po několika výměnách výrazně obměnili kádr. Na místo prvního centra přišel Deandre Ayton z Phoenixu, Williams nastupoval jako jeho náhradník a za prvních šest zápasů za Portland si v průměru připisoval 6,8 bodu, 6,3 doskoku a 1,2 bloku.

Během svého působení v NBA vynechal 26letý hráč také zápasy kvůli zranění kyčle, zad, kotníku, chodidla a palce u nohy. Tento velice schopný obránce si loni připsal za Boston pouze 35 zápasů. Od roku 2018, kdy byl draftován v prvním kole, neodehrál více jak 61 zápasů za ročník. Celkem si drží kariérní průměry 7,3 bodu, 6,9 doskoku a 1,7 bloku, a to za 215 zápasů, do kterých nastoupil.

Williams má čtyřletou smlouvu na 48 mil. dolarů, která platí do sezóny 2025/26. Zahrnuje i bonusy, jako například nominaci do nejlepšího týmu obránců či účast v 69 nebo více zápasech základní části. Minimálně na tyto bonusy může pivot Portlandu zapomenout, přejme mu však rychlý návrat na palubovky.

Portland Trail Blazers center Robert Williams III will require right knee surgery, sources tell ESPN. Conversations with doctors and his agent are ongoing about the kind of procedure necessary for Williams and how long of a timeline will be needed for recovery. pic.twitter.com/zhStKii8hl

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) November 6, 2023