James Harden se dočkal. Philadelphia ho vyměnila do Clippers

31. 10. 2023, 09:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
U konce je další velká letní sága. Po vynuceném přestupu Damiana Lillarda z Portlandu do Milwaukee se dočkal také nespokojený James Harden, který si vytrucoval přestup do Los Angeles.

Clippers za něj posílají do Pennsylvanie končící smlouvy zkušeného Marcuse Morrise, Nicolase Batuma, Roberta Covingtona a mladého nadějného forvarda Kenyona Martina Jr.

Spolu s nimi získají 76ers také nechráněnou volbu prvního kola draftu 2028, dva druhokolové picky, výměnu draftových voleb a navíc blíže nespecifikovaný výběr v prvním kole od zatím nezveřejněného třetího týmu.

Clippers za to dostanou Jamese Hardena, zkušeného forvarda P.J. Tucker a mladého centra Filipa Petruseva. Zároveň bylo oznámeno, že Philadelphii končí Danny Green, aby uvolnil místo pro nově příchozí hráče, protože měl nezaručenou smlouvu.

BREAKING: The 76ers have agreed to trade James Harden to the Clippers, per @wojespn pic.twitter.com/mCWADBXXNa

— Bleacher Report (@BleacherReport) October 31, 2023

Dohoda ještě není úplně dokončena a oba týmy ještě dolaďují další podrobnosti. O všem vás budeme informovat.

* Extra draftový výběr, který dostanou 76ers za Jamese Hardena, je volba v prvním kole v roce 2026, jenž byla pod kontrolou Oklahomy. Co za ni Thunder od Clippers obdrží, zatím nevíme.

* Výběr v prvním kole draftu 2026, který Phily za Hardena dostane, je chráněný pro první čtyři pozice a nejméně příznivý mezi Clippers, Thunder a Rockets. Oklahoma dostane právo vyměnit si s týmem Steva Ballmera v příštím roce prvokolovou volbu, podle toho, která bude výhodnější. Žádný další hráč už v Hardenově trejdu podle posledních informací zahrnutý není.