Velká letní sága skončila. Damian Lillard byl vyměněn do Milwaukee!

27. 09. 2023, 21:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Celé léto se mluvilo o přestupu Damiana Lillarda a Jamese Hardena. Před chvílí probleskla v NBA zpráva, že se hvězdný rozehrávač bude stěhovat do Milwaukee v rámci velké výměny tří týmů. „Dameho“ přestup k Janisovi je překvapením, protože se více mluvilo o Miami a v poslední době se spekulovalo jednání o jednání Portlandu s Torontem.

Milwaukee se nakonec dohodlo s Portlandem a do trejdu se připojí také Phoenix, který posílá do Oregonu Deandreho Aytona a nováčka Toumaniho Camaru.

Suns za to na oplátku získají čtyři hráče: tři z Portlandu (centra Jusufa Nurkiče, forvarda Nassira Littlea a rozehrávače Keona Johnsona) a navrch ještě talentované křídlo z Milwaukee, Graysona Allena.

Za Lillarda se k Blazers stěhuje zkušený rozehrávač Jrue Holiday a nechráněný výběr v prvním kole draftu v roce 2029, spolu s právem na výměnu draftových voleb v letech 2028 a 2030, podle toho, která bude pro Portland výhodnější.

Welcome to Milwaukee Dame! Bucks trade for Damian Lillard!🦌 pic.twitter.com/n2nAoun39F

— IKE Bucks Podcast (@IKE_Bucks) September 27, 2023

Podle Adriana Wojnarowskiho nemusí Holiday v Portlandu zůstat (shodou okolností jsme o něm dnes vydali článek), protože se ho Trail Blazers snaží vyměnit do jiného týmu. Naopak na 25letého Aytona chtějí v Portlandu do budoucna vsázet.

Lillard chtěl sice přestoupit do Miami, ale Heat údajně nechtěli zlepšit svoji nabídku. V Milwaukee dostane šanci po boku Janise Adetokunba a dalších hráčů bojovat o titul a zároveň tímto krokem vydalo vedení Bucks jasný signál Janisovi, že to s posílením týmu myslí opravdu vážně.

Příchodem čtyř nových hráčů vznikne na soupisce Suns přetlak (minimálně dva hráči budou muset být dále vyměněni nebo propuštěni), ale zároveň si celek z Arizony vylepšil lavičku náhradníků a do základu získal kvalitního bosenského centra, který dokáže bránit a nepotřebuje tolik míč.