Přestupové spekulace: Opustí Pascal Siakam Toronto?

14. 01. 2024, 09:00 » Spekulace - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Okolo rodáka z Kamerunu je hodně živo. Není se co divit, jedná se v současnosti o jednoho z nejžádanějších hráčů na trhu. Fakt, že Raptors jsou ochotni naslouchat nabídkám ostatních klubů, tento zájem ještě podporuje.

Ovšem nebude to tak jednoduché. Samotný Pascal Siakam bude mít u případné výměny zřejmě velké slovo. Důvod je jednoduchý, 29letému hráči po tomto ročníku skončí smlouva a teoreticky se tak může stát volným hráčem a podepsat v létě kdekoliv jinde. Tým, který by jej získal výměnou zřejmě bude chtít mít nějakou záruku, že s ním šikovný hráč podepíše nový kontrakt.

Z druhé strany bude mít hvězda Raptors zájem o maximální kontrakt, takže prodloužit smlouvu bude pravděpodobně chtít pouze v případě, že daný klub bude mít prostor pod platovým stropem na jeden veliký kontrakt.

A to může být pro některé zájemce o jeho služby velký problém. Například Warriors věří, že v kombinaci se Stephenem Currym a Klayem Thompsonem by Siakam vytvořil skvělou trojici, ale tak vysokou smlouvu mu zřejmě nedokáží nabídnout. U nich je navíc otázkou, co by v případné výměně nabídli Torontu jako protihodnotu.

Adrian Wojnarowski believes any team that trades for Pascal Siakam should be ready to "max him out" 💸https://t.co/hCKHinrzt9

— Warriors on NBCS (@NBCSWarriors) January 13, 2024

Samotný Andrew Wiggins pro Raptors zřejmě nebude dostatečnou protihodnotou a vedení klubu se zase zdráhá zahrnout do výměny talentovaného borce jako třeba Jonathana Kumingu. Některé celky naopak věří, že není potřeba tlačit na výměnu nyní a mohou počkat do léta, kdy by se Siakam měl stát volným hráčem a poté mu nabídnout pořádný balík peněz.

Takovým příkladem jsou Pacers, kteří mají mladý a ambiciózní tým. Zatímco v případné výměně by mohli přijít své talentované hráče jako Bennedict Mathurin nebo Jarace Walker, vědí, že v létě budu mít dost flexibility nabídnout větší kontrakt a neztratit žádného hráče.

Spekuluje se i o variantě, že Siakam v Kanadě prodlouží smlouvu a následně bude vyměněn, ale podle Adriana Wojnarowskiho, jsou jednání mezi hráčem a kanadským klubem zatím neúspěšná.

Zájem mají také Mavericks. Vedení klubu věří, že Siakam by mohl být tím chybějícím dílkem skládačky ke dvojici Kyrie Irving - Luka Dončič. Zástupci obou celků už spolu údajně o možné výměně i jednali, ale zatím bez výsledků.

Uvidíme kam tedy nakonec Siakam zamíří. Je ale zřejmé, že hráč s průměry 22,3 bodu, 6,3 doskoku a 4,9 asistence oprávněně budí zájem těch klubů, které věří, že by s ním v kádru mohly pomýšlet hodně vysoko. Následující dny ukážou, zda se bude skutečně stěhovat nebo, zda se tento případ odsune až na letní měsíce. Jak si myslíte, že to dopadne?