Bradley Beal byl vyměněn do Phoenixu!

18. 06. 2023, 22:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA se v těchto dnech spekulovalo o přestupu další velké hvězdy. Před malou chvílí přišla zpráva, že byl Bradley Beal vyměněn do Phoenixu, kde spolu s Kevinem Durantem a Devinem Bookerem vytvoří novou velkou trojku.

Washington za něj nedostane mnoho, ale alespoň ušetří na jeho velké smlouvě. Z hráčů se do hlavního města Spojených států stěhuje Chris Paul a Landry Shamet.

Wizards zároveň z Arizony obdrží několik výběrů z druhého kola draftu a právo na výměnu prvokolových picků 2024 a 2026, podle toho, který bude výhodnější. Bližší informace zatím nejsou známé a bude pravděpodobně trvat několik dní, než bude dohoda oficiálně dokončena.

29letý rodák ze St. Louis si vybral angažmá v týmu Suns, kde cítí, že bude mít největší šanci na titul. Washington neměl příliš na výběr, protože měl Beal prakticky kontrolu nad svým přestupem. Hodně se mluvilo také o Miami, které by nabízelo „Čarodějům“ lákavější protihodnotu v podobě budoucích draftových voleb prvního kola.

Nový majitel Matt Ishbia se pořádně plácne přes kapsu. Jenom pětice Beal, Booker, Payne, Durant, Ayton spolkne v příští sezóně téměř 170 mil. dolarů, což je výrazně nad platovým stropem! Uvidíme, jestli jim to pomůže k titulu... Naopak Washington jde po angažování Michaela Wingera do přestavby. Paul se Shametem mají částečně zaručené smlouvy a pravděpodobně budou propuštěni.

Bradley Beal, Kevin Durant, Devin Booker now in Phoenix. pic.twitter.com/wK9r5GCnOy

— Shams Charania (@ShamsCharania) June 18, 2023