Boston projevil zájem o Simmonse! Sixers ale žádají Jaylena Browna

08. 11. 2021, 17:30 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Nejnovější zprávy z NBA hovoří, že se Boston zapojil do rozhovorů s Philadelphií ohledně přestupu Bena Simmonse, který stále s týmem netrénuje spekuluje se o jeho psychické pohodě.

Informace přinaší Shams Charania který popisuje jednání za zahájené, ale zatím bez jakéhokoli výsledku. Podle renomovaného žurnalisty z Athletic by musel být do každého projednávaného scénáře výměny zahrnutý Jaylen Brown. Pro Celtics je ale 25leté křídlo klíčovým hráčem, jenž letos zaznamenává kariérní maxima v bodech (25,6), doskocích (6,1) a procentuální střelbě z pole (49,3 %).

Celtics tímhle chtějí reagovat na nepovedený vstup do sezóny (bilance 4-6), kdy se jim v některých zápasech moc nedařilo a někdy příliš vsázejí na své mladé individuality. Naopak 76ers se i bez Simmonse daří a v současnosti vévodí s bilancí 8-2 tabulce Východní konference.

Nicméně Philadelphie není se Simmonsovým přístupem spokojena, protože údajně odmítá jejich pomoc a sám poskytuje nedostat informací o svém zdravotním stavu. Proto se Sixers rozhodli jedničku draftu z roku 2016 za nedodržení smlouvy znovu pokutovat. Zatím není jasné, zda-li se požadovaná cena Daryla Moreyho nějak změnila. Mnozí se domnívají, že by se vedení mohlo k trejdu odhodlat po 15. prosinci, kdy bude možno do výměn zahrnout letos podepsané volné hráče.

Celtics Have Talked To Sixers About Ben Simmons https://t.co/BCBV37LIza pic.twitter.com/xSxPiJlPCs

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) November 8, 2021

Podle deníku Boston Herald se údajně zprávy Shamse Charanii nezakládají na pravdě a slavný klub Jaylena Browna ani Jaysona Tatuma za žádných okolností nevymění. Nicméně Celtics se na australského reprezentanta ptali, ale aktivně se do žádných rozhovorů se Sixers momentálně nezapojují.