Oklahoma pokračuje v přestavbě. Chris Paul byl vyměněn do Phoenixu!

16. 11. 2020, 19:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Suns budou mít nového lídra na rozehrávce. Phoenix právě dokončuje dohodu s Oklahomou, ve které získá velezkušeného Chrise Paula!

Do Oklahomy se za něj a Abdela Nadera bude stěhovat Ricky Rubio, Kelly Oubre Jr., Ty Jerome, Jalen Lecque a chráněný výběr v prvním kole draftu 2022.

O zájmu Suns se začalo spekulovat minulý týden, kdy bylo oznámeno, že se vedení snaží přivést do Arizony velkou hvězdu. Phoenix na sebe upozornil skvělou hrou během restartu sezóny, kdy byl v Orlandu neporažen, přesto to na play off nestačilo. Nyní dostal tento mladý tým, vedený ostrostřelcem Devinem Bookerem a šikovným centrem Deandre Aytonem, nového vůdce, který jim má pomoci po deseti letech opět vybojovat postup do vyřazovacích bojů.

Breaking: The Phoenix Suns are finalizing a deal to acquire OKC Thunder All-Star guard Chris Paul, sources tell @wojespn. pic.twitter.com/33VPzWWN2T

— SportsCenter (@SportsCenter) November 16, 2020

Phoenix uskutečnil velký obchod, aniž by ztratil letošní desátou draftovou volbu. Prvokolový draft, který za Paula posílá, bude platit v roce 2022 a je chráněný pro prvních 12 pozic. Pokud nebude Oklahomou využitý, tak se posune do dalších let, až by byl v roce 2025 nechráněný, takže o něj Thunder určitě nepřijdou (uvidíme, jakou nakonec získá hodnotu). V současnosti vlastní oklahomský tým do roku 2027 neuvěřitelných 17 výběrů v prvních kolech draftu!

Paulovi se prý přesun do arizonské pouště zamlouval, ale nechtěl, aby za něj Suns vyměnili letošní loterijní výběr a ani nerozdělovali nadanou dvojici Cam Johnson / Mikal Bridges. Smůlu má New York, který o „CP3“ taktéž uvažoval a zároveň padla možnost, že by Suns pronásledovali na trhu volných hráčů volného Freda VanVleeta.