Pacers hrozí výrazné oslabení. Spekulace o odchodu největší hvězdy sílí

01. 10. 2020, 09:00 » Spekulace - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Indiana měla úspěšnou základní část. Na tu ale ve vyřazovací fázi bohužel nenavázala a rozloučila se hned v prvním kole po výprasku od Miami. Pacers vypadli takhle brzy počtvrté v řadě, což odskákal zkušený kouč Nate McMillan. Nyní to ale vypadá, že nebude jediným, kdo Indianapolis opustí, na odchodu je pravděpodobně také největší týmová hvězda hvězda - Victor Oladipo.

Oladipo je součástí týmu od roku 2017, kdy přišel z Oklahomy, ale právě několik neúspěchů v prvním kole jej přiměly přemýšlet o změně působiště. Se žhavou novinkou přišel jako první Jared Weiss z The Athletic, ale není to poprvé, co kolují spekulace o možném odchodu 28letého borce.

Dvojka draftu 2013 si vysloužila ve žlutém dresu reputaci hvězdy ligy, což dokládá i dvojnásobná nominace do All-Star týmu a získané ocenění pro hráče s největším zlepšením. Po přestupu do Indiany navíc zvládl převzít odpovědnost po odcházejícím Paulovi Georgeovi a ukázal tak, že velkého tlaku se rozhodně nebojí.

V dresu Thunder měl průměr 16 bodu na zápas a už v jeho první sezóně u Pacers se toho číslo vyšplhalo na 23 bodu, a kromě toho vedl ligu v počtu získaných míčů. O takhle všestranného hráče bude tedy nesporně zájem. Překonat navíc dokázal i těžké zranění a letos v 19 utkáních, které po návratu měl průměr 14,5 bodu, což ukazuje, že je opět ve skvělé kondici a pohodě.

Victor Oladipo is "looking to move on" from the Pacers this offseason, per @JaredWeissNBA pic.twitter.com/c2PWVbmaOT

— Bleacher Report (@BleacherReport) September 28, 2020

Skvělou destinací by mohl být Dallas, kde by vytvořil hvězdné trio s Lukou Dončičem a Kristapsem Porzingisem. Především slovinské hvězdě by výrazně pomohl na rozehrávce a ulevil by tlaku, kterému musí čelit. Už dříve se spekulovalo také o možném odchodu na South Beach, ale je otazníkem, zda letošní účastník finále ligy bude chtít provádět velké změny. Vzhledem k faktu, že Oladipovi zbývá stále rok smlouvy by se museli Heat vzdát několika hráčů.

Zajímavou možností by bylo Toronto. Kanadský celek by mohl mít zájem, zvlášť pokud se nedomluví na prodloužení smlouvy s Fredem VanVleetem. Oladipovým hlavním cílem není jen polepšit si finančně, ale především stát se součástí kádru s aspiracemi na titul. Mimochodem ani roční smlouva není překážkou - pokud neprojeví oddanost týmu, Pacers se nebudou bát jej vyměnit - podobně postupovali i u George.

Populární „Dipo“ navíc nemusí být jediným hráčem na odchodu, rozhořely se opět spekulace o výměně Mylese Turnera. Mladý centr má poměrně příznivou smlouvu, a to až do roku 2023 (18 milionů dolarů ročně), ale Pacers chtějí sázet spíše na Domantase Sabonise a držet oba skvělé pivoty, je příliš veliký luxus. Vedení klubu sice tuhle spekulaci popírá, ale výkony T. J. Warrena z konce ročníku tomu spíše nahrávají. Zabojovat o Turnera by mohl Boston, který má na této pozici dlouhodobě problém. Kde byste oba hráče viděli nejraději?

Myles Turner may ‘be in the same boat’ as Victor Oladipo in wanting out of Indiana, per @JaredWeissNBA pic.twitter.com/ijgqF4SCXQ

— The Sports Place (@offsportsplace) September 28, 2020