Warriors dokončují nový kontrakt pro Steva Kerra

01. 07. 2018, 06:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Trenér Golden State, který tým dovedl ke třem titulům, letos dokončil čtvrtý rok ze svého původního pětiletého kontraktu a proto Warriors pro něj připravují kontrakt nový.

Konkrétní znění zatím není známo, nicméně podle blízkých zdrojů by nová smlouva měla z Kerra učinit jednoho z nejlépe placených koučů v NBA. Jeho současná smlouva byla na 5 let v hodnotě 25 milionu dolarů, dá se očekávat, že nyní si značně polepší.

Steveovi Kerrovi je nyní 52 let, o prodloužení smlouvy hovořil s GM Warriors Myersem už po loňské sezóně, nicméně tehdy k podpisu nedošlo. Důvodem byly i jeho zdravotní potíže se zády, kvůli kterým musel vynechat několik zápasů a tak se rozhodl o nové smlouvě jednat až nyní, když je už naplno fit. Sám GM Warriors Bob Myers prodloužil smlouvu už loni a tak se Warriors už naplno mohou na trhu volných hráčů soustředit na další hráčské akvizice.

Exclusive: Steve Kerr confirms he signed multi-year contract extension with the @Warriors (via @MontePooleNBCS) https://t.co/VdoQhS1rEe pic.twitter.com/htsYEIVRbK

— Warriors on NBCS (@NBCSWarriors) 30. června 2018



Podle posledních zpráv by se měl jeho roční plat pohybovat okolo 10 mil. dolarů, což by z něho dělalo jednoho z nejlépe placených trenérů v NBA. Gregg Popovich podepsal v San Antoniu pětiletý kontrakt v hodnotě hodnotě 55 miliónů dolarů a podobnou smlouvu má také Doc Rivers, který vede v současné přestavbě basketbalisty Clippers.