Perkins: Rondo chtěl z Bostonu pryč

20. 12. 2014, 21:00 » Perličky - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Rajon Rondo byl vždy věrný Bostonu. Nikdy nechtěl odejít a svou budoucnost viděl právě jen s nejúspěšnějším klubem v historii NBA. Alespoň tohle Rondo vždycky tvrdil jak před kamerami, tak s mikrofonem na rtech. Jenže ne všichni fanoušci tomu vždy věřili.

Objevily se však informace, že hvězdný rozehrávač sdělil vedení týmu, že s Celtics pokračovat nehodlá a není ochoten být součástí dlouhého procesu přestavby týmu. To však jak Rondo, tak jeho agent a reprezentanti klubu vždy popřeli. Po lize však kolovaly již dlouho fámy o tom, že manažer Danny Ainge, ho bude chtít vyměnit před koncem Rondovy smlouvy, aby za něj vůbec něco dostal. Všechny tyto fámy nyní potvrdil Kendrick Perkins, dlouholetý Rondův kamarád a současný centr Oklahomy.

"Už dlouho chtěl pryč, ale veřejně by to nikdy neřekl," řekl Perkins portálu Yahoo Sports. "Přestěhovat se k pěknému počasí a aspirantovi na titul," dodal Perks. "Doufejme, že udělá co by měl udělat, mluvíme-li o prodloužení smlouvy. Je to skvělá příležitost. Jsem za něj moc rád. Nejsem rád, že je teď na západě, ale jinak jsem šťastný. Jeho čas v Bostonu skončil, odehrál si tam své."

Perkins a Rondo jsou pořád velcí přátelé. Samozřejmě se znají ze společného pětiletého hraní za Celtics. Rajon Rondo byl tím posledním šampiónem z roku 2008, který stále nosil zelený dres.

Danny Ainge pravděpodobně přijal nejlepší nabídku, jakou mohl. Celtics se dívají hodně do budoucnosti a dva výběry v draftu se jim jistě budou hodit. Navíc Brandon Wright se na pozici záložního centra hodí. O Ronda měli velká zájem i Lakers, Knicks, Kings a Rockets, avšak ani jeden z týmů nemohl nabídnout to, co Dallas. Rondo navíc do týmu Mavericks pasuje perfektně, v týmu je hodně střelců, a právě to Rondo potřebuje. Z Dallasu se tak rázem stal obrovský favorit soutěže a většina fanoušků texasského týmu věří v titul. Pokud bude tým zdráv, rozhodně je tady velká šance.