Thunder se vyptávali v Denveru na Wilsona Chandlera

14. 12. 2014, 15:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Nedávno jsem vydali článek Wilson Chandler má dôveru Nuggets a dnes přinášíme nejnovější spekulaci o možnosti jeho přestupu do Oklahomy. Denver by potřeboval nějaký nový impulz, proto zvažuje možnost výměn. Oklahoma zase potřebuje posílit soupisku v honbě za playoff.

Oba týmy mají k dnešnímu dni bilanci 10 výher a 13 porážek, ale Thunder jsou momentálně úplně v jiném rozpoložení, neboť vyhráli pětkrát v řadě a na osmé New Orleans nyní ztrácejí pouze tři výhry. Denver má k postupu zatím stejně blízko, ale zatímco se Oklahomě uzdravili všichni hráči, tak Nuggets nemohou momentálně počítat se čtveřicí zraněných (Gallinari, Robinson, McGee a Foye).

Chris Mannix ze serveru SI.com přinesl zprávu, že se vedení Oklahomy zajímalo v Coloradu o Wilsona Chandlera. Ten si v letošní sezóně vydělá téměř 6,8 milionů dolarů, avšak pro příští ročník má zaručeny pouze dva mil. $ z více než sedmimilionového platu. Oklahomy by musela dát k dispozice některého svého hráče, protože nevlastní dostatečně vysokou obchodní výjimku a navíc jsou pouze milion od hranice daně z luxusu.

Wilson Chandler
WILSON CHANDLER (DEN)
Guard - Forward
Základní část 2014/15 - Průměry
GP: 23 | PTS: 14.48 | AST: 1.30
BS: 0.43 | REB: 6.39 | STL: 0.74
Už během léta Nuggets spekulovali, že by vyměnili Wilsona Chandlera nebo JaVale McGeeho. Chandler měl být k dispozici Minnesotě, když měl Denver velký zájem o Kevina Lovea, ale ten nakonec zamířil do Clevelandu a z veškerých výměn Denveru tak sešlo. Nyní se tato otázka otevírá znovu, především po nepříliš povedeném vstupu do sezóny. Denver si představoval lepší umístění v tabulce, než je současné 12. místo.

27-letý univerzální guard/forward letos podává spolehlivé výkony, když průměruje 14,5 body a 6,4 doskoky za 30,3 minut na palubovce, s 37,7% tříbodovou úspěšností (52/138). V základní pětce nahrazuje italské křídlo, Danila Gallinariho, který letos marně hledá formu a navíc má opět problémy s kolenem. Coloradský tým má stále k dispozice okolo tří milionů dolarů pod platovým stropem a dá se předpokládat, že se v následujících dnech pokusí o nějaké změny v kádru.