Spojí se v létě bratři Gasolové pod vlajkou Grizzlies?

12. 12. 2013, 11:00 » Spekulace - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Jelikož se Pau Gasol stane v létě 2014 nechráněným volným hráčem, tak nejednoho fanouška zajímá, co bude s tímto dlouholetým španělským reprezentantem dále. V NBA se před několika dny dostala na světlo zajímavá spekulace - že by Pau mohl opět obléknout dres Grizzlies a vytvořit tak silný podkošový tandem se svým bratrem Marcem. Tato možnost dostává docela reálné rozměry, protože Zach Randolph se také stane volným hráčem (s možností hráčské opce) a není vyloučeno, že Memphis opustí. Bude však Paul chtít návrat do klubu, ve kterém v NBA začínal?

Zpátky do minulosti - psal se rok 2001. V draftu NBA si Atlanta Hawks vybrala jako číslo tři Španěla jménem Pau Gasol, který před zámořím strávil čtyři roky v Barceloně. Premiéry v Atlantě se však Gasol nedočkal - ihned po draftu byl totiž vyměněn do Memphisu Grizzlies za Shareefa Abdur-Rahima (což byl mimochodem svého času také vynikající hráč). A právě zde začala jeho velká kariéra v nejslavnější basketbalové lize světa.

Gasol se ihned zařadil mezi opory týmu, ve kterém dohromady strávil celých šest sezón (v sedmé byl vyměněn). Výraznějšího úspěchu se však nedočkal a za svým prvním prstenem šampióna zamířil do Los Angeles Lakers výměnou mj. za práva na svého bratra Marca.

Vítězem NBA se s Lakers stal v letech 2009 a 2010, v poslední době se však možná až příliš často diskutovalo (a stále diskutuje) o jeho výměně. A jelikož je Pau po sezóně volným hráčem, bude si moci vybírat. Co třeba právě Memphis, kde je hvězdou momentálně zraněný Marc Gasol?

"Jasně, je to určitě atraktivní možnost," připustil Pau. "Hraje tam jeden z nejlepších centrů i hráčů NBA vůbec, můj bratr. Je tu i spousta dalších, zajímavých faktorů. Ale kdo ví, co se stane? Třeba se do Memphisu už nikdy nevrátím. V tuto chvíli se soustředím pouze na Lakers, naše soupeře, a také na to, abych zůstal zdravý a měl úspěšný rok. Chci, aby tým měl ve mně důvěru."

"Jestli tady ta možnost po sezóně bude, rozhodně o ní budu přemýšlet," potvrdil třiatřicetiletý rodák z Sant Boi de Llobrega. "Ale znovu - ještě ne. Stále jsem tady a soustředím se na Lakers. Žádný spěch."

Pro fanoušky španělských bratrů by bylo jejich spojení určitě velice atraktivní. A nutno také podotknout, že tým s oběma Gasoly pod košem by byl velice silný, oba totiž stále patří ke špičce podkošových hráčů NBA.

Stane se v létě z Memphisu "rodinný podnik Gasolů"? Jak by se tato možnost líbila vám?